Harme blogt, maar Waarom Nu, Waarover en Voor Wie?Ik loop al langere tijd rond met het idee een blog te gaan opstarten.

Tot nu toe is het steeds bij “een idee” gebleven en is er van een werkelijke uitvoering niets terecht gekomen.
De belangrijkste reden daarvoor is dat ik niet goed weet waarover te schrijven.
Blogs over films, boeken, de natuur, gezondheid en voeding, reizen, het web staat er vol mee en dus ging ik er van uit dat ik daar niets aan toe had te voegen.

Maar nu ik op 01 november a.s. 70 jaar lijk te gaan worden, kwam opnieuw het idee van een blog naar boven.
70 Jaar is, in ieder geval voor mij, een mijlpaal en de leeftijd om (min of meer) bewust terug te blikken op mijn leven tot nu toe. Maar ook om te bedenken hoe ik de tijd die mij nog rest zou kunnen gaan besteden. Als ik over die resterende tijd nadenk, overvalt mij soms een soort “levenshaast”. Want hoeveel tijd ik nog heb weet niemand, maar het zal in ieder geval aanzienlijk minder zijn dan de periode die achter mij ligt.
Hierover zou mijn blog kunnen gaan bedacht ik me en de vraag “Waarom nu” en “Waarover” lijkt hiermee voor een deel beantwoord.

“Voor Wie” voelt voor mij meer abstract en is iets wat ik niet of nauwelijks zal kunnen beïnvloeden. Het makkelijkst is om te zeggen dat ik deze blog voor mezelf schrijf en voor een deel is dat ook zo. Maar: Wie schrijft wil gelezen worden, toch?
Dus kan ik mijn familie, vrienden en bekenden terloops informeren over mijn blog, maar of zij deze ook daadwerkelijk meer dan één keer zullen openen, dat is iets waar ik maar weinig invloed op zal kunnen uitoefenen.
De enige manier om ze mij via deze blog te laten volgen, is ze aan me te binden en boeien door de dingen die ik schrijf en laat zien.
En daar ga ik mijn uiterste best voor doen.

Welkom op mijn blog! 

4 gedachtes over “Harme blogt, maar Waarom Nu, Waarover en Voor Wie?

  1. Ik ben bij je laatste blog begonnen met lezen, tot ik dacht; ik ga eens kijken hoe hij begonnen is. Schrijven doe je inderdaad voor jezelf, maar liefst ook voor anderen en bij voorkeur dat die anderen het leuk vinden om te lezen. Van wat ik tot nu toe heb gezien, lukt dat aardig. Ik ga zo hier en daar wat grasduinen, want ik volg een heleboel mensen en alles van iedereen lezen en daar ook nog commentaar op leveren, is bijna niet te doen, maar zo te hooi en te gras lees en reageer ik overal.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.