Ondeelbaar
De 18-jarige tweelingzussen Dasy en Viola (Angela en Marianna Fontana) zijn mysterieus mooi en kunnen goed zingen. Ze treden geregeld op bij familiefeesten. Maar hun bekendheid en succes danken ze vooral aan het feit dat ze een Siamese tweeling zijn; hun lichamen zijn bij de heupen met elkaar vergroeid.
De hele familie kan er goed van leven en de vader draagt door middel van een strakke planning er zorg voor dat de inkomsten blijven binnenstromen.
Maar als de meisjes op een feest , waar ze optreden, een chirurg ontmoeten verandert alles. Deze man zegt hen dat hij zonder al te veel problemen een operatie kan uitvoeren waardoor ze gescheiden kunnen verder leven.
Dasy ziet deze kans als een mogelijkheid eindelijk een eigen leven te leiden zoals zij dat zou willen, maar Viola is bang de geborgenheid van haar zus en de veiligheid die dat voor haar inhoud, voor altijd te verliezen.
Vanmiddag de film “Indivisibili” gezien.
Een verhaal dat zich afspeelt langs de Italiaanse kust bij het dorp Castel Volturno, in de buurt van Napels.
Het is een lyrisch en mysterieus sprookje met prachtige beelden en mooie lichtval. De liedjes die de zussen zingen zijn zowel ontroerend als ontwapenend (muziek: Enzo Avitabile).
Regisseur Edoardo de Angelis had het idee om een film te maken over scheiden, afscheid nemen en de pijn die dat met zich mee kan brengen. In het gegeven van een Siamese tweeling vond hij een perfecte manier om dat concept te visualiseren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.