20171210_143414.jpgIeder jaar wanneer ik de kerstboom ga versieren en ik de dozen met kerstspullen tevoorschijn haal, verbaas ik me weer over de dingen die er in zitten, het is altijd meer dan ik mij herinner.

Ook ervaar ik steeds weer zo’n prettig “o ja, die was er ook nog gevoel”   wanneer ik een bijzondere bal, glinsterend visje of vogeltje met prachtig gekleurde pauwenstaart tegenkom. En ieder jaar koester ik weer het kleine besneeuwde huisje wat jarenlang vroeger bij ons thuis in de kerstboom heeft gehangen.

Maar ook loop ik tegen het probleem aan van een volledig in de knoop geraakte streng kerstverlichting. Nou ja, probleem. Heel erg is het eigenlijk niet, want na een tijdje pielen lukt het wel weer de zaak te ontwarren. 

Toch vraag ik me wel ieder jaar af wie toch die lampjes het afgelopen jaar, terwijl ze notobene in de doos met kerstspullen  zaten, zo in de knoop heeft weten te maken.  Want ik weet zeker dat ik ze begin januari netjes en niet als een in de knoop zittende warboel heb opgeruimd.