Liebster Award en meer


Eerder berichtte ik dat ik ben genomineerd voor de Liebster Award 2018. De nominatie heb ik gekregen via de Blog van Dirk Pieters. Hij is schrijver, boeddhist en yogi en heeft een mooie en interessante site. De site is tweetalig opgezet en wordt gepubliceerd in het Engels en Nederlands. Voor de nominatie heb ik hem persoonlijk bedankt.

Ik had nog nooit van de Liebster Award gehoord en heb mij dus de afgelopen dagen hierop georiënteerd. Mede hierdoor, maar ook door advies dat ik heb gekregen, heb ik besloten de nominatie in dank te aanvaarden, maar er niet verder mee te gaan. Dat betekent dus dat ik geen nieuwe bloggers zal nomineren en ook geen vragen voor hen zal opstellen.

De belangrijkste reden is dat het mij doet denken aan het principe van een kettingbrief en daar ben ik niet zo’n voorstander van. Verder ben ik van mening dat het karakter van de Award niet echt bij mijn blog past.

Ik zal het dus hier bij laten.

Wel zal ik hieronder nog de vragen beantwoorden die mij door Dirk Pieters waren gesteld. Per slot van rekening heeft hij er moeite voor gedaan en ik wil dat zeker belonen.

  1. – Is er al een moment geweest in je leven waarin je wou dat je een camera had?

Sinds ik een smartphone heb komt dat niet meer voor omdat ik dus altijd een camera bij me heb. Maar ooit, toen ik een jaar of 10 was, heb ik een UFO gezien en op dat moment had ik tot mijn grote spijt geen camera.

2. – Als voorwerpen konden praten, met welk voorwerp zou je dan een gesprek willen hebben?

Met de oude zilveren ring die ik heb gekregen van mijn vrouw en die ze voor mij heeft gekocht op de oude bazaar van Damascus in Syrië.

3. – Als er een plaatje was van je leven, hoe zou het er dan uit zien?

Het zou aan afbeelding worden waarop heel veel te zien zou zijn, van witte tropische zandstranden tot smerige krottenwijken. Van zeemeerminnen tot eenhoorns.

4. -In welke plant zou je willen reïncarneren en waarom?

Allereerst moet ik melden dat ik nooit in een plant zou willen reïncarneren, maar als het niet anders zou kunnen en ik een keuze zou moeten maken zou het in ieder geval geen vleesetende plant zijn. Ik zou ook na mijn reïncarnatie geen vlees willen eten. Ik denk dan aan een plant die geneeskrachtige eigenschappen heeft.

5. – Als je zou moeten kiezen, zou je dan liever in de toekomst kunnen kijken of in het verleden?

Ik zou liever in de toekomst kijken, omdat ik van het verleden al best veel weet, en dan een flink aantal jaren vooruit. bijvoorbeeld het jaar 2418 nChr.

6. – Als je één historische figuur terug tot leven zou kunnen wekken, wat zouden dan zijn/haar eerste woorden zijn?

Dat is een moeilijke, want ik moet en een historisch iemand bedenken en dan ook nog eens verzinnen wat haar of zijn eerste woorden zouden zijn. Maar na lang denken kies ik voor Jezus. Graag zou ik van Hem eens horen hoe het nu allemaal echt is gegaan. Zijn eerste woorden zouden waarschijnlijk tegen mij zijn gericht en Hij zou iets zeggen in de trant van: “Ik ben de waarheid, het licht en het leven.”

7. – Naar welk deel van het universum zou je willen reizen en waarom?

Ik zou naar een deel van het universum willen reizen dat buiten ons melkwegstelsel ligt en waar een andere beschaving leeft. Een van mijn grote wensen is ooit nog eens in contact te komen met extra terrestrials.

8 reacties

  1. Het is een award zodat je bekend wordt met nieuwe bloggers. Daar is niets mis mee. Het lijkt wel op een kettingbrief. Gewoon zelf een beetje nieuwe blogs ontdekken. Moet kunnen.
    Jezus leeft in je hartje hoor. haha. Ik ben net een boek van Franca Treur aan het lezen: Hoor nu mijn stem. Erg goed. Voor elke ongelooflijke Thomas aanbevolen.
    Buitenaards leven, ach joh, je zou mij eens moeten kennen.
    Nou, op naar de planten met hun geneeswijsjes. Tadaa!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.