Voor wie is poëzie (19)

ZONDER JOU

Neem me mee
naar de pleinen van de stad
de open plekken in het bos
waar mijn hart kan ademen

neem me mee
naar de golven van de zee
de hitte van het zand
waar mijn hart zal barsten

neem me mee
naar de toppen van je kunnen
de diepste dalen van je geest
waar mijn hart zal breken

laat me achter
op de plekken waar jij was
de mensen jou nog weten
waar mijn hart versteend

© Harme van Kamp – Amsterdam

 

Bron afbeelding: Pinterest

Harme van Kamp

14 reacties op ‘Voor wie is poëzie (19)

  1. Ontroerend mooi Harme. Het gedicht doet me denken aan een collega van mij die vorige week zijn vrouw verloor nadat ze werd aangereden op de fiets. Zomaar weggerukt uit het leven, zijn alles. Op het rouwkaartje stond ‘je bent niet meer waar je was, maar je zult overal zijn…’

    Liked by 1 persoon

      1. Ja, klopt Harme… Ik vond de tekst ook heel mooi en leef ontzettend mee met mijn collega. Met hem heb ik een speciale band want hij is tevens een achterneef van mij. Onze moeders zijn nichten (zijn moeder 97, mijn moeder 95).

        Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.