Schrijversperikelen

Vol enthousiasme  was ik begonnen aan het schrijven van het verhaal Het eiland en ik heb daarvan tot nu toe deel 1 en 2 gepubliceerd.

Echter hoe verder ik kwam in het verhaal, hoe meer me duidelijk werd vanuit welk perspectief ik verder wil gaan. Had ik eerst het plan om enkel vanuit de 1e persoon (de “ik” in het verhaal) te schrijven, gaandeweg heb ik er voor gekozen om een 2e perspectief toe te voegen en dit vanuit de 3e persoon te schrijven. Een experiment voor mij, want nooit eerder gedaan.

Om de perspectieven voor de lezers duidelijk uit elkaar te houden (de beide personages zijn van het vrouwelijk geslacht) ben ik het verhaal gaan indelen in hoofdstukken. Of dit uiteindelijk goed werkt zal gaandeweg moeten blijken.

Sommige hoofdstukken worden naar mijn idee te lang om in een keer op mijn blog te zetten, dus zal ik deze opsplitsen in delen. Maar omdat ik niet vooraf kan zeggen hoe lang een hoofdstuk wordt en in hoeveel delen in het ga publiceren, zal ik achteraf de nummering wijzigen van bijvoorbeeld: 1, 2, 3 naar 1/3, 2/3, 3/3.

Om makkelijk alle delen in een keer op het computerscherm te kunnen krijgen heb ik het verhaal als Categorie-indeling de naam; NOVELLE – HET EILAND meegegeven.

Het spannende voor mij is dat ik normaal een verhaal schrijf, het herschrijf, tekst schrap en aanpas, om het pas daarna, wanneer ik er tevreden over ben, te publiceren. Nu echter schrijf ik rechtstreeks op WordPress en publiceer het direct. Er is dan geen weg terug, schrappen en aanpassen achteraf is niet mogelijk. Ik moet het in een keer goed doen. Voor mij een hele uitdaging, maar wel een leuke.

Morgen verschijnt het laatste deel van hoofdstuk 1 (3/3) .

Ik hoop dat voor een aantal van mijn lezers dit experiment leuk en het verhaal boeiend  genoeg zal zijn om het te blijven volgen.

Bron afbeelding: Pinterest

 

11 gedachten over “Schrijversperikelen

 1. Je hebt het druk met al dat schrijven… Maar het ligt je goed en je doet het graag neem ik aan, anders zou je het niet doen. Alvast veel succes met het schrijven en de uitdaging en of experiment! Ik kom weldra het vervolg lezen…
  Fijne avondgroetjes, Heidi

  Geliked door 1 persoon

 2. Ik schrijf ook veel op wordpress. Achteraf lijkt deze versie aan te slaan bij de lezers.
  Als ik alles eerst opschrijf via google drive riskeer ik dat het nooit gepubliceerd wordt wegens nooit tevreden.

  Geliked door 1 persoon

 3. Lijkt me ook héél intens, Harme, gelukkig kan er aan ’n eigen blogpost nadien nog wat aangepast worden vind ik, lastiger is dat je aan ’n reactie die je schrijft bij ’n andere blogger niets meer kan verbeteren. Succes met je novelle!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.