PC troubles (solved)


Jullie hebben me even gemist.

Dat kwam doordat er een probleem was met mijn pc .

Na een upgrade van Windows startte de computer niet meer op, maar bleef hangen bij het opstartscherm.

Na lang proberen en zoeken besloten Windows opnieuw te installeren, wat inmiddels is gebeurd.

Morgenochtend nog wat finetunen en een aantal verloren gegane programma’s herinstalleren.

Hoop gedoe dus, maar het mooie is: ik ben er weer!

11 gedachtes over “PC troubles (solved)

   1. Linux is open source en dus gratis. Het systeem draait na installatie meteen als een zonnetje šŸ™‚ Je hoeft geen extra drivers te installeren voor je audio, video of ethernet, je krijgt bij installatie een heel softwarepakket meegeleverd en je hebt geen last van malware of virussen, want die zijn er niet voor Linux (en als ze er al zijn kunnen ze niet bij je vitale bestanden zolang je niet als root bent ingelogd).

    Je kunt een Linux distributie als iso-bestand downloaden, op dvd branden en vervolgens van de dvd opstarten. Zo kun je Linux uitproberen zonder ook maar iets aan je computer te hoeven veranderen. Houd wel rekening met een langere opstarttijd zolang het systeem nog niet op de harde schijf geĆÆnstalleerd is.

    Linux is ook aardig voor Windows, d.w.z. je kunt Linux gewoon naast Windows installeren (andersom niet!). Linux maakt dan keurig een (dual boot) opstartmenu waarin je de keus hebt of je naar Linux of naar Windows wilt gaan. (‘k Zou dan wel Linux op een aparte (SSD-)schijf zetten en niet op de Windows-schijf, want dan gaat Linux slepen met de bestanden van Windows om ruimte te maken voor zichzelf. Dat gaat weliswaar in 99 van de 100 gevallen goed, maar mocht het misgaan dan is de puinzooi niet meer te overzien.)

    Ooit was Linux een leuk speeltje voor nerds die bedreven waren in de commandoregel. Tegenwoordig is Linux (Mint) met afstand het beste, meest stabiele en gebruiksvriendelijke besturingssysteem dat er is.

    Echt het proberen waard!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.