Captured moments


 

Girl en Boy
Nepal, Tarapani (3225mtr) oktober 1986 – © Harme van Kamp – Amsterdam

 

Ook deze foto is genomen tijdens mijn Azië reis in 1986, in hetzelfde dorp als de foto in mijn blog van 10 juli 2018.

Nog altijd als ik naar deze foto kijk raak ik ontroerd. In de eerste plaats door de schoonheid van het beeld, de onbevangenheid waarmee de kinderen in mijn lens keken. Maar tegelijk ook door de armoede die er vanaf straalt. De kleding van de kinderen was kapot, letterlijk tot op de draad versleten en te dun voor de kilte in de bergen. Bovendien, niet zichtbaar op de foto, liep het meisje op blote voetjes.

Wat zou er van hen zijn geworden? Wonen ze nog in het dorp van hun ouders op een hoogte van 3225 meter in de Himalaya? Hoeden ze de yak-caravans waarmee de goederen vanuit het dal naar hun dorp worden vervoerd, net als hun vader en vaders vader dat deden? Hopelijk hebben ze onderwijs kunnen volgen en wellicht zelfs de kans gehad verder te studeren. Of misschien hebben ze die plek daar hoog in de bergen wel verlaten en wonen ze elders op de wereld met hun geliefden. Maar ook de vraag of ze überhaupt nog in leven zijn dringt zich aan mij op.

Vragen genoeg, maar ik zal er met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid nooit en te nimmer antwoorden op krijgen. En eigenlijk vind ik dat erg jammer.

16 gedachtes over “Captured moments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.