In my life


Vanmorgen hoorde ik het nummer In My Life van The Beatles. Een nummer dat ik al vele honderden malen heb gehoord. Maar deze morgen kwam het anders bij me binnen, luisterde ik ineens met andere oren naar de tekst. De woorden die ze zongen gingen met mijn gedachten op de loop, kregen voor mij een diepere betekenis. 

In mijn leven ben ik op veel verschillende plaatsen geweest. Sommigen daarvan staan me glashelder voor de geest en zal ik ook de rest van mijn leven niet vergeten, anderen roepen slechts vage beelden op wanneer ik er aan terugdenk en weer anderen kan ik me niet eens meer herinneren.

Op veel van die plaatsen heb ik momenten gekend met geliefden, met vrienden en met bekenden voor een dag of korter. Sommigen zijn dood, anderen leven nog en van weer anderen weet ik het niet eens. Toch houd ik nog van hen allemaal, ook van diegenen die ik me niet meer kan herinneren. Ze maken deel uit van mijn leven. Hebben voor korte of langere tijd met me meegelopen en een bijdrage geleverd aan diegene die ik ben geworden.

Nu ik er over schrijf en er dus over nadenk, over de plaatsen, de mensen, de gebeurtenissen, komt er steeds meer terug. Worden schimmen beelden en geesten langzaam mensen.

Dat is ook het mooie van schrijven.

 

 

Bron afbeelding: Pinterest

10 gedachtes over “In my life

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.