Den skyldige

Den Skyldige

Ik heb al eerder geschreven, dat het niet mijn bedoeling is om filmrecensies te schrijven over films die ik heb gezien. Dat gebeurt al in ruime mate door de recensenten van de diverse media. Ook zijn er blogs te vinden die daarin zijn gespecialiseerd. Dus, hoewel ik mede dankzij mijn Cinevillepas veel films zie, schrijf ik er maar met mondjesmaat over. Maar soms kan ik de verleiding niet weerstaan om een film voor het voetlicht te brengen.

Dat is dus ook het geval bij de Deense film Den Skyldige (The Guilty) die ik vanmorgen in EYE Filmmuseum heb gezienHet is een spannende en meeslepende thriller die zich volledig afspeelt op één locatie, een 112-alarmcentrale. Daar zit de agent Asger Holm (de acteur Jacob Cedergren in topvorm), die tijdelijk van zijn oorspronkelijke dienstuitvoering is afgehaald wegens een incident dat wordt onderzocht, enigszins verveeld en afwezig telefoontjes te beantwoorden.

Tot het moment dat hij de jonge vrouw Iben aan de lijn krijgt die ontvoerd lijkt te zijn en belt vanuit de auto van haar kidnapper. Met zijn telefoon als enig hulpmiddel begint Asger aan een race tegen de klok om de vrouw te redden. Al snel blijkt dat het misdrijf waar hij mee te maken heeft anders uitpakt en veel groter is dan hij heeft kunnen overzien.

Den Skyldige is het filmdebuut van de jonge Zweedse regisseur en scenarioschrijver Gustav Möller (1988), die de kijker van het begin tot het verrassende einde weet te boeien.

 

 

Bron afbeelding: website SeptemberFilm
(http://septemberfilm.nl/films/780-Skyldige__Den_(The_Guilty)

 

Harme van Kamp

13 reacties op ‘Den skyldige

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.