Captured moments


 

Sjouwers India
India, Madhya Pradesh, 27-11-2012 – © Harme van Kamp, Amsterdam

Tijdens een 6 uur durende reis van Ujjain naar Mandu, beiden in de deelstaat Madhya Pradesh in India, stopten we in een plaatsje om iets te eten. Het was er een drukte van belang, want een grote wekelijkse markt met producten uit de omliggende dorpen.

Zoals altijd en overal in India poseren mensen graag voor je. Voordat ik de foto neem vraag ik de mensen altijd om toestemming en maar zeer zelden werd dat geweigerd. Soms vroegen mensen baksheesh voor het maken van een foto, maar dat heb ik altijd geweigerd. Wel gaf ik hen soms wat in natura, zoals bij deze drie mannen die ik heb getrakteerd op chai.

Deze mannen zijn sjouwers die de ballast die ze moeten vervoeren op hun hoofd dragen. De tulband beschermt hun hoofd en neemt tegelijk het zweet op. De kleuren duiden er vaak op wat voor soort ballast zij dragen, maar dat systeem hebben zij voor mij als westerling, niet inzichtelijk kunnen maken.

10 gedachtes over “Captured moments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.