Ik ben een frequent en fervent gebruiker van het Openbaar Vervoer. De auto heb ik jaren geleden al aan de kant van de weg gezet en ingeruild voor een abonnement op Greenwheels. Maar de vervoermiddelen die ik het meest gebruik zijn toch de fiets voor in de stad en het ov voor daarbuiten.

Ik ben in het algemeen goed te spreken over het ov in Nederland en zeker over dat in de randstad. Treinen, bussen en trams rijden tegenwoordig frequent waardoor lange wachttijden tot het verleden behoren, uitgezonderd bij calamiteiten. Dit gaat zeker op wanneer je je reis van te voren  goed plant met een ov-app (NS reisplanner of 9292 reisplanner). Koppie koffie erbij, beetje lezen, prima.

Toch is er iets dat mij gisteren tijdens het reizen ging irriteren en me van het hart moet.

Ik moest in Muiderberg zijn. Van mijn woning in Amsterdam Noord houdt dat in dat ik met bus 35 en metro 52 naar het Centraal Station Amsterdam reis (ik ging deze keer niet met de fiets naar cs). Vandaar met de trein naar station Naarden-Bussum en verder met de Connexxion bus 110 naar Muiderberg. Op de terugweg alles in omgekeerde volgorde.

En nu komt het. Dat betekent dat ik in totaal 16 keer heb moeten in- en/of uitchecken! 16 Keer voor een reisje van zo’n 70 kilometer heen en terug.Dat moet beter kunnen vind ik. Eén keer in- en uitchecken, zo moet het zijn.
Of beter gezegd, zo moet het worden.

O ja, als er dan toch innovatief gedacht gaat worden, geef mij dan meteen maar die chip in mijn arm.