OW


Ik ben een frequent en fervent gebruiker van het Openbaar Vervoer. De auto heb ik jaren geleden al aan de kant van de weg gezet en ingeruild voor een abonnement op Greenwheels. Maar de vervoermiddelen die ik het meest gebruik zijn toch de fiets voor in de stad en het ov voor daarbuiten.

Ik ben in het algemeen goed te spreken over het ov in Nederland en zeker over dat in de randstad. Treinen, bussen en trams rijden tegenwoordig frequent waardoor lange wachttijden tot het verleden behoren, uitgezonderd bij calamiteiten. Dit gaat zeker op wanneer je je reis van te voren  goed plant met een ov-app (NS reisplanner of 9292 reisplanner). Koppie koffie erbij, beetje lezen, prima.

Toch is er iets dat mij gisteren tijdens het reizen ging irriteren en me van het hart moet.

Ik moest in Muiderberg zijn. Van mijn woning in Amsterdam Noord houdt dat in dat ik met bus 35 en metro 52 naar het Centraal Station Amsterdam reis (ik ging deze keer niet met de fiets naar cs). Vandaar met de trein naar station Naarden-Bussum en verder met de Connexxion bus 110 naar Muiderberg. Op de terugweg alles in omgekeerde volgorde.

En nu komt het. Dat betekent dat ik in totaal 16 keer heb moeten in- en/of uitchecken! 16 Keer voor een reisje van zo’n 70 kilometer heen en terug.Dat moet beter kunnen vind ik. Eén keer in- en uitchecken, zo moet het zijn.
Of beter gezegd, zo moet het worden.

O ja, als er dan toch innovatief gedacht gaat worden, geef mij dan meteen maar die chip in mijn arm.

 

25 gedachtes over “OW

   1. Het is waar Rob, ik doe het te weinig, dat is het probleem. Meestal ga ik niet verder dan Middelburg op de fiets. Met mijn dochter ben ik wel al naar jouw Amsterdam getreind. Toen ging het maar 1 keer fout. We kwamen terecht in een stiltecoupé… We wisten niet eens dat zoiets bestond, dus wij maar vrolijk luidop kwekken tot grote ergernis van de stiltemensen… die er ons vriendelijk op wezen.
    Vrolijke groet terug.

    Geliked door 1 persoon

 1. Ek is so jaloers as ek hoor hoe goed julle openbare vervoer is. Hier bestaan dit omtrent nie. Net ons Gautrein, wat van die lughawe af ry en by 4 stasies stop oppad Johannesburg toe. Nog ’n spoorlyn Pretoria toe. Omtrent geen busdiens om van te praat nie. Wel miljoene minibustaxis, waarvan die helfte in so ’n toestand is, dat mens jou lewe waag daarin. Uber is ’n welkome nuweling, maar dis duur en die taximense steek hulle aan die brand as hulle op sekere roetes ry! Op ’n fiets durf mens nie ry nie, want ons het geen infrastruktuur daarvoor nie. Ons gaan orals per motor. Dus dink ek jou effense irritasie is ’n vulletjie in vergelyking met wat hier aangaan.

  Geliked door 1 persoon

 2. Ook ik ben een fervente gebruiker van fiets en openbaar vervoer.
  Ook ik ervaar geregeld dat ik veel te lang onderweg ben.
  Maar sinds ik op pensioen ben, probeer ik alles zen te ondergaan (vertragingen incluis, schering en inslag in België) en… het lukt!

  Geliked door 2 people

 3. De chip in mijn arm hoef ik niet.

  Wel denk ik dat elke Nederlander via een Landelijke Belasting vrij reizen kan krijgen.

  Een Buitenlander zou dan een bedrag per in Nederland kunnen betalen.

  Het een en ander zou dan een stuk makkelijker worden.

  Zonnige groet,

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.