Matthieu


Gisteravond ging mijn telefoon en op het scherm stond een voor mij onbekend nummer. Eigenlijk moet ik zeggen dat het een onbekend nummer voor mijn telefoon was, want sinds ik mobiel bel weet ik alleen mijn eigen telefoonnummer nog uit mijn hoofd. Maar waarom zou ik ook telefoonnummers onthouden als mijn telefoon dat voor mij doet.

Maar goed er belde dus iemand die niet op mijn contactpersonenlijst voorkwam. Ik dacht even na of ik wel zou opnemen. Ik ben namelijk geen beller, heb er eigenlijk een hekel aan. Dus voor mij zijn sms en WhatsApp een uitkomst.

Omdat het geen afgeschermd nummer was, die beantwoord ik zo wie zo niet, besloot ik toch maar op te nemen, je weet maar nooit.

Voordat ik ook maar iets kon zeggen, hoorde ik een vrouwenstem aan mijn oor.

‘Je raadt nooit met wie je spreekt,’ zei de stem.

Nee, dat wist ik niet. Hoe zou ik ook kunnen als ik niet weet wie er belt en diegene ook haar naam niet kenbaar maakt. Het was een zachte beschaafde stem en ik probeerde er een gezicht bij te plaatsen, wat overigens niet lukte.

‘Hoe lang hebben we elkaar niet gesproken?’ ging de stem verder. ‘Dat is toch zeker wel vijf jaar geleden. Volgens mij was het op de begrafenis van Kees. Ja dat moet toen zijn geweest. Jij hebt me toen nog thuis gebracht met je auto. We zouden toen snel een afspraak maken, maar dat is er dus nooit van gekomen.’

Ik had geen idee wie ik aan mijn oor had hangen, want ik ken helemaal geen Kees en was dus ook zeker niet op zijn begrafenis geweest, maar net toen ik dat tegen de vrouw wilde zeggen, sprak zij alweer verder.

Ze zei dat ze in de stad was en het leuk zou vinden om bij me langs te komen en weer eens bij te praten. Ze zou over een klein uurtje bij me kunnen zijn. Een taxi zou ze nemen zodat ik haar niet hoefde op te halen.

‘Mevrouw,’ zei ik snel toen ze even stil was, ‘ik denk dat u een verkeerd nummer hebt gebruikt want ik ken u helemaal niet en ook Kees is mij totaal onbekend. Hoe is uw naam?’

Even was het stil aan de andere kant en hoorde ik alleen haar ademhaling. Toen vroeg ze: ‘Ben jij Matthieu dan niet?’

Ik ontkende en zei dat ik zelfs nooit van hem had gehoord.

‘O wat gênant,’ reageerde de vrouw, ‘dan heb ik inderdaad waarschijnlijk een foutje gemaakt met het intoetsen van het nummer of het nummer dat ik heb is niet juist. O wat vind ik dat vervelend.’

Ik zei dat ik het niet zo erg vond, dat iedereen dat kan gebeuren. Maar zij stond er op dat ik haar excuses accepteerde, wat ik natuurlijk zonder meer deed.

Net toen ik de verbinding wilde verbreken vroeg ze of ik dan misschien het juiste  telefoonnummer van Matthieu wist.

Ik kon mijn oren niet geloven.

‘Nee mevrouw,’ zei ik, ‘ik heb u net gezegd dat ik niemand ken met die naam, dus weet ik natuurlijk ook zijn telefoonnummer niet. Logisch toch?’

‘Ik vind het heel spijtig dat u nu geïrriteerd raakt,’ zei de vrouw, ‘als ik niet eens meer een vraag kan stellen…’ Toen verbrak ze de verbinding.

Even overwoog ik nog haar terug te bellen, maar nadat ik een slokje van mijn wijn had genomen besloot ik het hierbij te laten. Wel heb ik voor de zekerheid het nummer geblokkeerd, je weet maar nooit.

Bron afbeelding: Pinterest

 

27 gedachtes over “Matthieu

  1. Komt bij mij ook af en toe voor. Vaak beginnen mensen inderdaad meteen hele verhalen te steken zonder te vragen of jij wel degene bent die ze moeten hebben. Ik had laatst iemand die ging strijden; “Maar ik zoek Marjolijn”. Toen ik zei dat ik Marjolijn niet ben, en haar ook niet ken, was mevrouw verontwaardigd: “Maar ze heeft me toch echt dit nummer gegeven, hoor”. Om dan een minuut later opnieuw mijn nummer te bellen en meteen te roepen: “nou, daar snap ik niks van!” Toen hing ze weer op en belde nog een keer met de vraag welk nummer ze dan gedraaid heeft. Mij kun je dan bijvegen.

    Like

  2. nog een geluk dat ze niet informeerde of je nog steeds op hetzelfde adres woonde en of je het voor de zekerheid toch nog maar even wilde herhalen! je deed er goed aan – denk ik – om het nummer te blokkeren, je weet inderdaad maar nooit!

    Geliked door 1 persoon

  3. Ik hoor dit wel vaker. Van iemand op Facebook begreep ik dat oude telefoonnummers (na opzegging) na zoveel jaar weer in gebruik worden genomen als nieuw nummer. Hoeveel daarvan waar is weet ik niet.

    Geliked door 1 persoon

  4. Ag nee tog! Ek antwoord ook geen nommers wat nie op my foon wys nie. Ons word geweldig lastig geval deur verkoopsmense, wat iewers onwettig ons nommers kry. Kla help niks en ons word ook oorval deur SMSe wat allerlei goed adverteer.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.