Vanuit het niets

Het was er vanuit het niets, plotseling van het ene moment op het andere. Hoe het kwam dat ik het van te voren niet voelde aankomen, weet ik nog steeds niet en ik heb er toch al veel over nagedacht. Het was er gewoonweg ineens.

Nu is het niet zo dat ik helderziend ben of zo en weet wanneer er iets staat te gebeuren. Hoewel? Ooit heeft een medium tijdens een sessie in Turkije tegen mij gezegd dat ik de gave heb, maar daar geloof ik toch niet zoveel van. En wat dan die gave was, dat kon ze mij ook niet helemaal duidelijk maken. Ik moest in contact komen met mijn goeroe, zei ze, met mijn leermeester. Toen ik wilde weten waar ik die goeroe dan zou kunnen vinden antwoordde ze dat ik niet op zoek hoefde te gaan, dat hij mij zou vinden. Het enige dat ik moest doen was me er voor open stellen. Voor zover ik weet heeft hij mij nog altijd niet gevonden tot nu toe, misschien stel ik me niet genoeg open.

Niet helderziend dus, maar wel voel ik vaak aan wanneer zaken niet goed dreigen te gaan en moeten worden bijgestuurd, maar dat heeft natuurlijk niets met helderziendheid te maken. Dat is volgens mij gewoon “jan-boeren-fluitjes-intuïtie”.

Maar goed, toen die keer had ik het dus helemaal niet in de gaten. Het was er plotseling en verraste mij volledig, zoals een overstekende kat je kan verrassen, wanneer het beest vlak voor je wiel het fietspad over rent als je in het schemerlicht op de fiets rijdt, of zoals een duif die vlak voor je voorwiel opvliegt en dan rakelings langs je gezicht scheert. Ik schrok er ook van. Niet vanuit angst, maar meer vanuit een reflex. En de adrenaline schoot vanuit mijn buik omhoog naar mijn hersenpan.

Maar het was ook weer snel voorbij. En toen het eenmaal voorbij was, leek het of er niets was gebeurd. Alles om me heen ging door zoals voor het moment en iedereen ging zijn en haar eigen weg. Ik vroeg me af of ik de enige was die het had ervaren. Daar lijkt het in ieder geval wel op.

Toch raar.

Bron afbeelding: Pinterest
Harme van Kamp

24 reacties op ‘Vanuit het niets

 1. Een openbaring? Eén met de kosmos? Totaal inzicht in het hoe en het waarom van het leven? De achterkant van het hiernamaals èn het hiervoormaals aanschouwd? Voor een kort ogenblik alles, maar dan ook echt alles weten? Het licht gezien? Het gebeurt!

  Liked by 2 people

     1. Ik bedoel zijn boek Tapas, op zoek naar het innerlijke van de mens. Het is vooral een autobiografie.

      Swabhawat, de korte weg tot wijsheid beschrijft meer zijn ideeen en filosofie.

      Dood gaan, dood zijn is een lichtere versie van het boek Swabhawat.

      Na veel interne ruzies bestaat zijn yoga en wijsbegeerte opleiding nog steeds.

      Vriendelijke groet,

      Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.