Tegenschrijven


Het is raar, maar sinds ik mijn verhaal De Sodomsappel heb afgerond en mijn roman Stof Onder de Voeten voor de laatste keer heb geredigeerd en naar een uitgever heb gestuurd, kan ik even niet meer schrijven. Zou dat nou echt het beruchte en bij schrijvers alom gevreesde writer’s block zijn? Eerlijk gezegd geloof ik daar niets van. Zo voelt het ook niet.

Volgens mij moet ik “gewoon” even wat schrijfrust nemen en mezelf resetten. Hoe lang ik daar voor nodig heb, geen idee. Misschien schrijf ik overmorgen alweer, of over vier dagen of volgende week donderdag… Wie zal het zeggen.

Ik wil in ieder geval voorkomen dat mijn blog gaat aanvoelen als een verplichting. Tot nu toe heb ik steeds geschreven omdat ik het wil, niet anders kan en het fijn vind en dat moet zo blijven.

“Stop er maar mee, je moet het niet tegeneten” zei mijn moeder steevast wanneer ik als kind iets, wat ik heel lekker vond en waarvan ik dus teveel op mijn bord had geschept, tegen heug en meug zat op te eten. Ze was er van overtuigd dat op die manier iets dat je heel lekker vond je volkomen kon gaan tegenstaan.

Nu zou ze tegen me zeggen dat ik het niet moet “tegenschrijven”. Ik hoor het haar zeggen. En gehoorzaam als ik ben volg ik haar immer wijze raad op.

Tegenschrijven

Bron afbeelding: Pinterest

16 gedachtes over “Tegenschrijven

  1. Het zou toch wel raar zijn als je meteen verder ging met iets anders. De tijd en rust doet wonderen. Laat het daarna maar weer donderen.
    Woorden zijn geen lopende band werk. Er moet muziek in klinken en dan ren je er met je tamboerijn en grote trom snel achteraan. Wacht, wacht!!! haha

    Geliked door 1 persoon

  2. Als het niet vanzelf komt, dan is het denk ik omdat je net bergen werk hebt verzet en even aan een pauze toe bent. Maak je maar geen zorgen, het komt allemaal wel vanzelf terug als je “schrijversbrein” is uitgerust! 🙂

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.