17 gedachtes over “Zadkine

  1. Als oud Albeda/Zadkine-fusie-school-studentje (R’dam zuid) nooit verder onderzoek gedaan naar de naam ‘Zadkine’ (‘Albeda’ – dat stond me wél nog bij). Nu -als non-student- toch weer wat bijgeleerd, en op wat voor een manier!

    Like

  2. Prachtig gedicht, Harme. Lang geleden had je op de radio een cabaretprogramma en dat heette Cursief. En die hadden de volgende grap; Vanmiddag is bij de plaatsing van een beeld van Zadkine een van de monteurs om het leven gekomen. Het te plaatsen beeld komt uit de latere periode van Zadkine. Vanaf 1918 is het werk van Zadkine sterk beïnvloed door het kubisme. Heel geleidelijk verliet hij na 1926 deze kubistische lijn om een eigen stijl te ontwikkelen die sterk werd geïnspireerd door de primitieve kunst. Het te plaatsen kunstwerk ‘La forêt humaine’ (1960) is onbeschadigd gebleven

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.