Voor de liefde


Ik schrijf niet vaak over films of boeken op deze blog. Zoals ik al eerder schreef ben ik van mening dat er al heel veel blogs zijn die dat veel beter doen dan ik zou kunnen.

Als ik dat toch doe heb ik daar een speciale reden voor. Of ik vind de film of het boek van zo’n grote klasse dat ik graag zou willen dat iedereen er van geniet, of het gaat over een onderwerp dat mijn interesse heeft (gewekt) en ik graag wil delen met de lezers.

Boekcover

Het laatste geldt voor het boek “Het wonderlijke verhaal van de man die van India naar Zweden fietste voor de liefde.” Ik ben het gaan lezen omdat ik nu eenmaal veel van India houd en altijd nieuwsgierig word als daar iets over te lezen of te zien valt. Ook het reisaspect en de cover spraken me aan.

Pradyumna Kumar (PK) Mahanandia werd geboren als kasteloze in een afgelegen dorpje in het oosten van India aan de rand van de jungle. Bij zijn geboorte voorspelt een astroloog dat zijn toekomstige echtgenote uit een ander land zal komen. Als lid van de dalits of onaanraakbare had hij geen hoop om aan armoede en discriminatie te kunnen ontkomen.

Dan ontmoet hij de vrouw uit zijn profetie. Het is de Zweedse Lotta, één van de vele westerlingen die in de jaren zeventig naar India reist. Wanneer zij weer terugkeert naar haar land, bedenkt PK hoe hij haar achterna kan reizen. Hij neemt het besluit per fiets de wereld over te reizen op zoek naar haar. Deze epische reis door meerdere continenten verandert zijn leven voorgoed en maakt uiteindelijk de voorspelling waar die bij zijn geboorte was uitgesproken.

Het was een totaal ander boek dan ik me had voorgesteld. De cover heeft mij wellicht op het verkeerde been gezet. Ik verwachtte een grappig reisverhaal van een arme man op weg naar de welvarende wereld om zijn geliefde te zoeken. Dit was echter een misvatting. Het reisverhaal begint pas ergens op de helft van het boek. Geen ramp, want ik heb veel geleerd over de armoede waarin de kasteloze in India moeten leven. Alleen dat al maakt het boek voor mij lezenswaardig.

Maar het boek gaat ook over over doorzettingsvermogen en om te blijven vechten voor datgene waarin je gelooft. Voor PK was dat de liefde en dat is eigenlijk het mooist van alles.

Bron afbeelding: Pinterest.

9 gedachtes over “Voor de liefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.