14 december


14 december is het nog niet, dat weet ik, maar toch flitst die datum sinds kort geregeld door mijn gedachten. Kennen jullie dat, zo’n speciale datum die er aan komt en waaraan je dus vaak moet denken?

Niet dat vanaf die datum de wereld er anders uit zal zien, dat zeker niet. Ik vermoed ook dat “de groten der aarde” er geen glas minder of meer om zullen drinken.

Ook het fileprobleem wordt vanaf 14 december niet opgelost, net zo min als de criminaliteit. De opwarming van de aarde zal ook onverminderd doorgaan en de oplossing ervoor nog wel even op zich laten wachten. Ook dat lukt niet vanaf 14 december. Tenzij de hele wereld wordt volgezet met karncentrales, maar ja dan zitten we weer met dat afval en ook dat probleem is vanaf 14 december niet opgelost. Daar ben ik zeker van.

14 December is de dag dat het 10 dagen daarna de dag voor kerst is en 18 dagen daarna alweer 2019.

Op 14 december zal de zwarte Pieten discussie wel weer voor een tijdje in de ijskast zijn gezet, maar dat heeft natuurlijk niets met 14 december te maken, want dat zal, met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid, ook op 10- en 23 december het geval zijn.

14 december is de geboortedatum van Nostradamus, Charles Wolfe en ook van Boudewijn Büch. En van natuurlijk nog heel veel meer mensen waarvan je er een aantal op de Wikipedia pagina “Lijst van personen geboren op 14 december” kunt vinden. Maar ook dat is niet waarom die dag speciaal voor me gaat worden. (Ik weet bijna zeker dat je straks op Wikipedia gaat kijken of er ook een pagina is met een lijst van namen die op jouw geboortedag geboren zijn. Ja dus!)

14 December wordt voor mij een gedenkwaardige dag omdat op die datum mijn roman ONZICHTBARE GRENS verschijnt.

Toch een datum om naar uit te zien vind ik. 14 December; nog 36 nachtjes slapen.

Bron afbeelding: Pixabay

36 gedachtes over “14 december

  1. Hé wat geweldig supernieuws! En zo spannend. Kan ik mij ook ergens inschrijven om via mail bericht te krijgen als de roman in de (web)shop verschijnt? Of kan ik ‘m al bij jou reserveren? Liefs!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.