Hoe Mensen Denken

Sinds kort wordt er af en toe een stukje van mijn hand gepubliceerd op de website “Hoe Ouderen Denken”. Deze site maakt onderdeel uit van een serie van vier sites, namelijk: “Hoe Vrouwen Denken“, “Hoe Mannen Denken“, “Hoe ouderen Denken” en “Hoe Kinderen Denken“. Deze laatste is voor zover ik het begrijp nog in de opstartfase.

Ik vond het natuurlijk leuk en voelde me ook gevleid toen ik werd benaderd met de vraag of ik als gastschrijver zo af en toe iets zou kunnen leveren.

Toch heb ik er ook een tijdje over na moeten denken alvorens ik ja heb gezegd. Normaal ben ik geen voorstander van het “vakjes principe”. Voor iedere doelgroep een tv- en radio omroep, een politieke partij, een praatgroep, een website met de naam “Hoe Jongens Denken” en “Hoe Meisjes Denken”. Ik houd daar niet zo van. Ik kijk liever naar de mensch in zijn geheel zonder opsplitsing in leeftijdsgroep en/of geslacht. En daar komt bij, wanneer kun je jezelf scharen onder de groep ouderen? Vragen waarmee de redactie van de sites zich natuurlijk ook bezighoudt.

Uiteindelijk heb ik besloten om op het verzoek in te gaan omdat ik hoop dat een site die speciaal is gericht op ouderen de drempel, die er vaak nog is het internet op te gaan, enigszins zal verlagen, of nog mooier; zal wegnemen.

En wie weet, misschien komt het ooit zover dat kinderen, vrouwen, mannen en ouderen over hun eigen schaduw heen kunnen springen en de vier sites samensmelten tot een groot fenomeen met de naam “Hoe Mensen Denken“. Een website waar iedereen van 9 (of jonger) tot 99 (of ouder) haar of zijn verhaal kwijt kan. Kinderen lezen van en over ouderen en omgekeerd. Mannen lezen wat vrouwen bezighoudt en andersom. Dat lijkt me voor iedereen verfrissend.

Als het ooit zover zal komen, zal ik een gelukkig mens zijn.

05-12-2019 Upgrade: Kijk, dat wist ik nu weer niet.

Bron afbeelding: Pinterest

16 gedachtes over “Hoe Mensen Denken

 1. Hartstikke leuk dat je ook voor HOD bent gaan schrijven. Van wat ik van je heb gelezen, pas je er heel goed. Ik ben met je eens dat Hoe Mensen Denken absoluut een betere naam is. Bovendien denk ik dat jong en oud veel dichter bij elkaar staan dan uit die vier sites blijkt. Hoewel.. je zou voor de grap eens een stukje moeten schrijven vanuit iemand van 10 en vanuit diens opa of oma, ik denk dat je dan toch wel wat verschil zult opmerken, net als dat je eenzelfde stuk vanuit de mannen- of vrouwenhoek beschouwt.

  Ik schrijf voor zowel HVD als voor HOD, maar ik moet telkens bewust kiezen voor welke doelgroep ik mijn blogjes plaats. De laatste vijf, over mijn nieuwe knie, heb ik bij HOD neergezet, alleen maar omdat knieën nou eenmaal niet of nauwelijks bij mensen jonger dan zestig worden geïmplanteerd. Maar de andere blogs komen gewoon van mijn eigen site en zijn in de loop van tientallen jaren geschreven, dus ook toen ik nog geen oudere was, maar gewoon een vrouw van onbestemde leeftijd. 🙂

  Like

  1. Bedankt voor je uitgebreide reactie, leuk om te horen.
   Ik vind ook dat er best stukjes op HOD kunnen staan die niet direct met ouderen te maken hebben, Al moeten er wel ergens raakvlakken met de doelgroep , denk ik. Maar hoe strikt dat dan moet… weet ik niet zo.

   Like

 2. Je schrijverswereld bloeit steeds meer open. Dat is echt ‘groeien met de leeftijd’.

  Ik ben al eens gaan gluren op de website, en constateerde dat het daar echt wel de moeite is, maar ik durf/kan niet beloven daar ook regelmatig te gaan lezen.
  Ik houd het, wegens tijdsgebrek, voorlopig bij de paar bloggers die ik volg.

  Hopelijk/misschien plaats je je gedachten over ‘hoe de mensch denkt’ ook nog hier, op je vernieuwde website?

  Father en Son van Cat Stevens is PRACHTIG! Ik heb het nog eens volledig laten spelen, zo ontroerend mooi!Bedankt voor die fijne ervaring.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.