Onzichtbare Grens

Fragment uit mijn roman Onzichtbare Grens.
Het boek is HIER te bestellen.

Ik probeerde me te herinneren of ik me ooit in mijn leven zo ziek had gevoeld. Hoe vaak had ik lichamelijke pijn ervaren? Vanzelfsprekend herinnerde ik me de hevige migraineaanvallen waardoor ik in mijn jeugd zo veelvuldig werd geplaagd. Ik herinnerde me kiespijn, een verzwikte enkel, de beet van een hond en die keer dat ik als kind tijdens een zomervakantie op een boerderij van de hooiberg viel waardoor mijn schouderkom scheurde. De beelden die er bij hoorden stonden me eveneens helder voor de geest. Ook de geluiden van het ritselende hooi, de fluisterende stem van mijn moeder en de geur van de eau de cologne die zij naast mijn hoofd op het kussen sprenkelde wanneer ik roerloos, met een vochtig washandje op mijn gesloten oogleden in bed lag, kon ik feilloos terughalen. Zelfs de smaak van het geronnen bloed na de extractie van een pijnlijke kies kwamen opnieuw binnen de grenzen van mijn geheugen.
Maar het fysieke gedeelte van mijn zintuigen kon ik niet opnieuw oproepen. Het bleven herinneringen zonder pijn.

Harme van Kamp

8 reacties op ‘Onzichtbare Grens

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.