Metamorfose


Zaterdag ging het bij de nieuwsmedia op tv nergens anders over dan over de te verwachten hoeveelheid sneeuwval en dalende temperaturen. En zondag ging het alleen maar over de gevallen hoeveelheid sneeuw en de komende koude dagen, en hoe ontwrichtend dat was en zou zijn voor onze samenleving. En de Elfstedentocht kwam ook nog ter sprake.

Dat was voor mij wel een opluchting. Het was een genot om even niet geconfronteerd te worden met COVID-19 deskundigen, quasi COVID-19 deskundigen, beste stuurlui staan aan wallers, anti-vaxxers, hulpverleners, complotdenkers, reeds gevaccineerden, nog niet gevaccineerden, opiniepeilers, etc.

Daar stond dan dus wel dat andere “nieuwsonderwerp” tegenover. Eveneens heel ontregelend voor de samenleving, maar dit keer toch hoofdzakelijk: “o zo leuk”.

Het blijft overigens een wonderlijk fenomeen dat het uitzicht vanuit mijn raam zo’n totale metamorfose kan ondergaan. En dat in één nacht tijd.