Street Art Museum


Het Street Art Museum Straat in Amsterdam is gevestigd in één van de vroegere scheepsloodsen van de Nederlandsche Dok- en Scheepsbouw Maatschappij, kortweg de NDSM. Volgens de website is het museum officieel geopend op 09 oktober 2020, maar door de Corona-maatregelen van het RIVM tot nu toe helaas nauwelijks toegankelijk geweest. Dat is natuurlijk erg jammer want de website met onder andere foto’s van de tentoonstelling ziet er veelbelovend en indrukwekkend uit.

Gelukkig is er verspreid over het hele terrein van de voormalige NDSM-werf ook veel Street art te bekijken. Ook op de muren van de enorme loodsen en op her en der opgestelde en opgestapelde zeecontainers worden de kunstenaars in de gelegenheid gesteld hun kunstwerken ten toon te spreiden, iets waar veelvuldig gebruikt van wordt gemaakt.

Street Art – Amsterdam NDSM-werf

Dus ben je een dag in Amsterdam en houd je van de kunst van de straat, blijf dan niet hangen op het Damrak of de Kalverstraat, maar neem van Centraal Station de gratis ferry (F4) en laat je in 15 minuten naar de NDSM-werf varen, loop in de richting van de muurschildering van Anne Frank die van ver af al te zien is en slenter rond over het enorme terrein. En zodra de maatregelen rond het Covid-19 virus het weer toestaan, zijn er voldoende horeca gelegenheden om neer te strijken.

Doen!!!

Anne Frank – Street Art Museum Straat – Amsterdam, NDSM-werf