Anderhalve meter


Op Instagram zie ik een foto van mijn jongste zus zittend in een zwembad, geflankeerd door haar twee kleinzoons waarmee ze in een innige omhelzing is verstrengeld. Ik kijk een tijdje naar de foto en bedenk me dat er hier echt geen sprake is van de door het RIVM geadviseerde anderhalve meter. Overigens verbaasd me dat niet, ik ken mijn zus als af en toe rebellerend.

Toch kan ik het niet laten de betweter uit te hangen en geef als commentaar op de foto: “Anderhalve meter?”

Later die dag geeft mijn telefoon de melding dat er is gereageerd op mijn opmerking over de zwembadfoto. Ik verwacht eigenlijk een reactie van haar in de zin van dat ik niet altijd zo strikt moet zijn, maar als ik mijn telefoon oppak en kijk wat haar reactie is lees ik: “Klopt, veel dieper zal het hier niet zijn”.

Bron afbeelding: Pexels via WordPress