Mijn publicaties

1997 – Kort verhaal Afdruk in het kussen in literair tijdschrift Bunker Hill

=======

2018 – Roman Onzichtbare Grens

In Onzichtbare Grens wordt het verhaal verteld van de gecompliceerde vriendschap tussen twee mannen. Door de wijze waarop hun eerste ontmoeting plaatsvindt en de wezenlijke verschillen in hun karakters, zal de vriendschap nooit gelijkwaardig kunnen worden.

Beiden worstelen zij met hun verleden. Die worsteling zal één van hen uiteindelijk noodlottig worden.

Te bestellen via Uitgevrij Boekscout en via de boekhandel met ISBN: 978-94-022-4982-8

Reviews

2018-12-23 22:42:06 | Door: Beatrice | Waardering: 
Oprecht genoten van dit mooie en boeiende verhaal. Knap geschreven met juweeltjes van zinnen en gedachten. Een boek dat ik niet zomaar weg kon leggen. Aangename schrijfstijl. Leest vlot. Een echte aanrader!
2018-12-17 15:59:50 | Door: Kees Rink | Waardering: 
Ik kreeg dit boek volkomen toevallig in handen. De titel leek me een reisverhaal binnen te voeren en het is ook een reisverhaal, een mooi reisverhaal, niet alleen naar verre plekken, maar ook naar naaste zielen. Het samenzijn van de vrienden is soms ongemakkelijk en pijnlijk, net zoals het leven dat kan zijn. Het heen en weer springen tussen verleden en heden is boeiend, het houdt je nieuwsgierig en dwingt tot tussentijds reflecteren.

Het allermooiste stukje vond ik: "Op dat moment stak er een kille wind op. Vanaf het water kwam er mist opzetten. Het was of iemand met een penseel in golvende banen de lucht en de zee in enkele minuten lichtgrijs schilderde, streek voor streek steeds meer onze richting op."

Ik wil dit boek graag aanraden aan iedereen die van een goed verhaal en een goede schrijfstijl houdt!
Bravo!

=======

mei 2022 – Roman Tussenruimte

Vijf jaar na het auto-ongeluk, waarbij de echtgenote van Daniël verongelukt, besluit hun dochter Noa een wandeltocht te gaan maken door de bergen op een eiland ergens in Europa. Noa wil deze tocht maken als voorbereiding op haar reis naar de Boeddhistische kloosters van Noord-India en Tibet. Ze is daar nooit eerder geweest, maar voelt door de afkomst van haar moeder en de dromen die zij over deze plaatsen heeft gehad een sterk verlangen er naar toe te gaan. Na bezorgd aandringen van Daniël, stemt Noa er uiteindelijk mee in dat hij meegaat.
Door een opmerkelijke gebeurtenis tijdens de bergwandeling worden ze geconfronteerd met de lotsbestemming van Noa.

Te bestellen via Uitgeverij Boekscout en via de erkende boekhandel met ISBN 978-94-645-0532-0

Review door Yvonne juni 2022

Wat een fijne schrijfstijl. Dat is het eerste wat opvalt. Korte zinnen wat lekker vlot achter elkaar doorleest. Korte hoofdstukken wat bijdraagt dat je door blijft lezen. Noa en haar vader Daniël gaan door een heftige gebeurtenis. Noa’s moeder, Feng, speelt daarin een rol. Daniël weet zich geen raad en Noa voelt zich verwijderd van haar vader. Naarmate het verhaal vordert kom je erachter wat deze gebeurtenis is, en verklaard het de omgang tussen vader en dochter. Noa voelt sterk de behoefte om een wandeltocht te maken. Aangezien ze nog jong is gaat Daniël mee. Op deze reis gebeurt er iets waardoor vader en dochter op elkaar aangewezen zijn. Daniël besluit zijn dochter achter te laten en hulp te halen. De emoties en gedachten van Daniël worden goed weergegeven. Ik kon me verplaatsen in hem, maar ook in Noa. Ook haar emoties en gedachten worden goed en uitgebreid beschreven. Daniël vindt hulp en uiteindelijk komen ze bij monniken terecht. Dit geeft een andere en mooie wending aan het verhaal. Ik vond het verrassend, wat bijdraagt dat je het einde niet kunt voorspellen. Het einde vind ik mooi afgerond. Noa en Daniël vinden ieder hun weg in het leven. Dit gun je hun als lezer ook. Ondanks dat het een relatief dun boek is, heb ik wel genoten. Er is zoveel aandacht aan besteedt door de schrijver wat je voelt als lezer. Ik heb dit boek met plezier gelezen.