Gisteren was het de dag.

De dag waarop tienduizenden, zo niet honderdduizenden mensen hebben gewacht. Waaronder ik zelf. Maanden hebben we halsreikend uitgekeken naar dit moment.

Het was de dag van de Tomb Raider Announcement. En we weten het nu zeker: op 14 september a.s. komt er een nieuwe Tomb Raider game op de markt onder de naam: SHADOW OF THE TOMB RAIDER. Jullie kunnen je ongetwijfeld voorstellen hoe verheugd ik hier over ben (sic).

In 1996 kwam de eerste Tomb Raider game uit en ik vond het een geweldig spel. Ik speelde de game toen op mijn computer (tegenwoordig op een Xbox one) en was er door gefascineerd. De combinatie van avontuur en puzzels die in deze game moesten worden opgelost spraken me erg aan.

Als ik nu naar filmpjes van die game terugkijk, dan zie ik een houterige Lara Croft, die niet veel meer kan dan (hard)lopen, springen en schieten, zich door een zeer basaal ontworpen landschap bewegen. Maar toen vond ik het ongelooflijk. Er ging een nieuwe wereld voor me open; de wereld van de computergames.

Door de jaren heen heb ik verschillende games gespeeld, ook de online games (mmorpg) zoals bijvoorbeeld Word of Warcraft  en Guild Wars 2. Maar steeds kwam ik weer terug bij Tom Raider waarvan er gelukkig geregeld nieuwe games uitkwamen.

Door de jaren heen is het spel geperfectioneerd tot in het oneindige. De environment waarin het zich afspeelt is echt prachtig om te zien en ook de heldin van de game, Lara Croft, is tot in de punten van haar haren geperfectioneerd en beweegt soepel zoals jij en ik dat kunnen.

En dan is nu dus het wachten op SHADOW OF THE TOMB RAIDER dat waarschijnlijk de laatste Tomb Raider ooit gaat worden. Bij die gedachte pink ik een traantje weg.

Veel mensen in mijn omgeving zien de lol van gamen niet in en sommigen kijken zelfs bedenkelijk wanneer ik als 70-jarige enthousiast kan worden van computer games. Maar dat zal voor mij de pret zeker niet drukken.

Voor de officiële site van Tomb Raider klik hier

Bron afbeelding: Pinterest
Bron video's: YouTube