Guilty pleasure (3)


Gisteren was het de dag.

De dag waarop tienduizenden, zo niet honderdduizenden mensen hebben gewacht. Waaronder ik zelf. Maanden hebben we halsreikend uitgekeken naar dit moment.

Het was de dag van de Tomb Raider Announcement. En we weten het nu zeker: op 14 september a.s. komt er een nieuwe Tomb Raider game op de markt onder de naam: SHADOW OF THE TOMB RAIDER. Jullie kunnen je ongetwijfeld voorstellen hoe verheugd ik hier over ben (sic).

In 1996 kwam de eerste Tomb Raider game uit en ik vond het een geweldig spel. Ik speelde de game toen op mijn computer (tegenwoordig op een Xbox one) en was er door gefascineerd. De combinatie van avontuur en puzzels die in deze game moesten worden opgelost spraken me erg aan.

Als ik nu naar filmpjes van die game terugkijk, dan zie ik een houterige Lara Croft, die niet veel meer kan dan (hard)lopen, springen en schieten, zich door een zeer basaal ontworpen landschap bewegen. Maar toen vond ik het ongelooflijk. Er ging een nieuwe wereld voor me open; de wereld van de computergames.

Door de jaren heen heb ik verschillende games gespeeld, ook de online games (mmorpg) zoals bijvoorbeeld Word of Warcraft  en Guild Wars 2. Maar steeds kwam ik weer terug bij Tom Raider waarvan er gelukkig geregeld nieuwe games uitkwamen.

Door de jaren heen is het spel geperfectioneerd tot in het oneindige. De environment waarin het zich afspeelt is echt prachtig om te zien en ook de heldin van de game, Lara Croft, is tot in de punten van haar haren geperfectioneerd en beweegt soepel zoals jij en ik dat kunnen.

En dan is nu dus het wachten op SHADOW OF THE TOMB RAIDER dat waarschijnlijk de laatste Tomb Raider ooit gaat worden. Bij die gedachte pink ik een traantje weg.

Veel mensen in mijn omgeving zien de lol van gamen niet in en sommigen kijken zelfs bedenkelijk wanneer ik als 70-jarige enthousiast kan worden van computer games. Maar dat zal voor mij de pret zeker niet drukken.

Voor de officiële site van Tomb Raider klik hier

Bron afbeelding: Pinterest
Bron video's: YouTube

31 gedachtes over “Guilty pleasure (3)

 1. Het is toch impressionant als je ziet hoe die games evolueren tot bijna aan de perfectie! Alleen van die snelle beelden krijg ik wat hoofdpijn en kan ik nauwelijks volgen. Maar de game kan me wel enigszins boeien. Momenteel begin ik er niet meer aan het gamen. Maar ik heb ooit ook wel gegamed. Dan kan ik me er zo inleven alsof ik echt in het spel zit, dan kijk ik mee om elke hoek en ga zo geconcentreerd zitten en doe alle bewegingen mee, hahaha… Zo fanatiek was ik ermee bezig en ik wou er zo snel mogelijk door en het einde halen, dat ik maar bezig bleef. Enerzijds een beetje verslavend, maar toch eenmaal ik alle niveaus behaald heb en het spel beëindigd is, kan ik het weer achter me laten en met mijn leven doorgaan 😀 Nu ligt mijn passie in fotografie en video’s maken, maar ook mijn katten vragen een groot deel van mijn tijd en aandacht. Ik wens jouw veel game genot en succes met het spel… 🙂
  Fijne weekendgroetjes, Heidi

  Geliked door 1 persoon

  1. Dank voor je uitgebreide reactie Heidi.
   Nog 89 dagen en dan komt de game uit. Overigens nog de enige die ik speel. En omdat het de laatste is in de reeks Tomb Raider, zou het wel eens het einde van mijn game carrière kunnen betekenen 😉

   Geliked door 1 persoon

 2. O bah! Games! Haha, maar wel ontzettend leuk om die enthousiasme te lezen die je hier tentoonstelt. Zelf heb ik niets met gamen🙀 ik ben meer van de bordspellen en rummicub en zo (al heb ik dat ook al in geen jaren gespeeld), maar mijn vriend speelt wel games, toevallig vanavond nog, en Assisins Creed (die piraten editie) heeft ook altijd een bepaalde aantrekkingskracht op mij gehad, al heb ik het nooit gespeeld.

  Doe lekker wat je wilt! Voel je jong! Wees jong. Het spelende kind in jezelf de vrijheid geven is uitermate gezond 🙂 maar daar weet je natuurlijk alles van.
  Ben benieuwd naar je reactie als het spel eindelijk op je Xbox draait.

  Geliked door 1 persoon

   1. Leuk! Kolonisten ken ik alleen van horen-zeggen. Monopoly is denk ik het ‘grootste’ spel dat ik ooit heb gespeeld. Ik vind ook lang alles niet leuk hoor, maar spellen als Mens-erger-je-niet, Ganzenbord, Rummicub e.d. vind ik wel gezellig ^^

    Like

 3. Mijn zuster speelde het ook vroeger. Heb het ook geprobeerd maar heb er gewoon het geduld niet voor of teveel andere dingen te doen waardoor ik er niet aan kan blijven zitten. Zou graag over je schouder mee willen kijken een tijdje alleen al omdat je er zo enthousiast over schrijft.

  Geliked door 1 persoon

 4. Fijn te lezen dat je je niet laat tegenhouden door wat mensen denken/zeggen. Volgens mij is dit wel heel ‘cool’ want eerlijk gezegd dacht ik dat je het over koningsdag zou hebben toen ik jouw inleiding las en dat zou mij eerder sterk verwonderd hebben. Ik zie jou geen maanden uitkijken naar koningsdag. Of heb ik het mis?

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.