Handeling van niks


WINTERVLUCHT

Ik zweef op kou
En sla de kille lucht
Als geesten van mij af
De bochten die ik neem
Verbrijzelen de tijd
En geven vleugels waar
Geen engel van durft te dromen
De eindstreep krimpt van ongeloof
Een schaduw, niet te evenaren
Daar sta ik half ontkleed
En zie de snelheid van mijn vlucht
© Jan Wolkers ∴ Nagelaten gedichten

Vanmorgen heb ik de ondertitel van mijn site-identiteit van deze website aangepast. Het was een handeling van niks; de cursor achter de nul plaatsen, één keer op Backspace drukken en het getal 1 tikken. Voila.

Een handeling van niks, schrijf ik, maar het achterliggende gevoel is anders.

71 jaar geworden vandaag, Eenenzeventig! Het is niet te bevatten. Waar zijn die voorbije jaren gebleven? Tijd is relatief, dat weten we allemaal en zeker wanneer je deze leeftijd hebt bereikt.

O, ik klaag natuurlijk niet, daar heb ik ook geen enkele reden voor. Maar toch…

Mocht ik nog maar eenmaal op m’n rode driewieler rond het Burgemeester Françoisplein fietsen. Nog eenmaal bij m’n opa op schoot paardjerijden, of ’s morgens vroeg ik de koude op mijn Puch rijden  naar mijn werk bij de drukkerij. Met de hele familie naar het strand en lachen om mijn zus die haar boterham met aardbeienjam over het prikkeldraad de duinen ingooide wanneer ze werd belaagt door een wesp. Of met mijn kinderen aan de hand naar de kinderboerderij lopen en ze ’s avonds voor het slapen gaan voorlezen. Of in het weekeinde bij mijn ouders op de koffie gaan. Of, of…

Mijn hoofd tolt van herinneringen, ik word er bijna duizelig van. Mooie- en blijde herinneringen, maar ook droevige en herinneringen waarvan ik wil dat ze helemaal geen herinnering zouden zijn. Het zijn er teveel om op te schrijven. Het zou een kroniek worden, een autobiografie van 71 jaar leven.

Vandaag is mijn 72ste levensjaar begonnen. Wellicht lijkt het door dit stukje niet helemaal zo, maar ik heb er zin in.

 

 

31 gedachtes over “Handeling van niks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.